Caravan stallen in Spanje

14-04-2017

Tijdens het kamperen kregen we vaker de vraag waarom wij de caravan lieten staan in Spanje. In deze blog ga ik een aantal voordelen en zaken waar je rekening mee moet houden op een rijtje zetten. Uiteraard is dit ook van toepassing voor elke buitenlandse stalling.

1) Voordelen. Het grootste voordeel om de caravan in Spanje te laten staan is dat je zonder caravan achter de auto sneller, meer ontspannend en zuiniger rijdt naar je bestemming. Ook de partner kan misschien een deel van de reis rijden wat eerder niet ging vanwege de caravan achter de auto. Wat zeker ook een voordeel is, is dat je dan ook kan vliegen naar de camping. Het verlies van vakantiedagen door reistijd is hierdoor minimaal en je komt heel relaxed op de camping

2) Binnen of buiten stallen. Wij hebben altijd de voorkeur gegeven aan een binnen stalling, ook in Spanje. De weersinvloeden op een caravan zijn best groot ook in het zuiden, denk daarbij maar aan de zeer hoge temperaturen waardoor rubbers en banden veel sneller uitdrogen. Maar ook een hagelbui komt in Spanje voor en het zou jammer zijn als je caravan eruit komt te zien als een poffertjespan. Helaas zijn binnen plaatsen schaars maar dan is een overdekte plaats een prima alternatief.

3) Zorg dat de caravan compleet is. En dan bedoel ik de inboedel. Wij hadden in de caravan een complete set van beddengoed, handdoeken, servies, en zelfs spelletjes en knutselspullen voor de kinderen toen deze nog klein waren. Wij hoeven dus niets meer van thuis mee te nemen. Alleen nog wat kleren en toiletartikelen. Vaak zie je dat mensen hun beddengoed en handdoeken van thuis meenemen en die dan ook weer mee terug nemen. Dat is niet handig als de caravan blijft staan. Het zou wel weer kunnen als je elke jaar met je eigen auto die kant op gaat want dan heb je wat meer ruimte , maar wanneer je besluit om te gaan vliegen, wat zoals wij een groot voordeel vinden, ben je toch wat beperkter met je bagage.

4) Verzekering. Het is verstandig om je eigen caravan verzekering er op na te slaan om te kijken of deze verzekerd is wanneer je in een buitenlandse stalling staat. Niet alle verzekering dekken buitenland stalling

5) Schoonmaken. Ook wanneer je de caravan in Nederland stalt maak je deze goed schoon dus dat geld ook wanner die in Spanje blijft. De campings hebben tegenwoordig hele mooie en grote wasmachines en zelfs drogers waar je al je beddengoed en handdoek in kan wassen. Ik zelf doe dat altijd op de laatste dag wanneer we ook de rest opruimen. Wij slapen dan nog 1 nachtje in de caravan en het beddengoed is dus de volgende keer (op die ene keer na) lekker schoon. De handdoeken voor de allerlaatste douche/wasbeurt hang ik in de wc van de caravan. Daar kan die rustig drogen en bij de volgende vakantie gooi ik die wel gelijk in de was.

Ook zet ik altijd een wc verfrisser in de caravan Uiteraard werkt die niet het hele jaar maar voor mijn idee ruikt het allemaal wat minder muf. En als laatste voordat de caravan op slot gaat spuit ik nog even met de bus voor vliegende insecten doder dan weet ik zeker dat elke verdwaalde vlieg of mug er volgend jaar niet meer is.

6) De kosten. Deze zijn vrijwel gelijk als een Nederlandse stalling dus daar hoef je het niet voor te laten.

7) Stalling regelen. De meeste mensen regelen hun stalling van te voren in Nederland, andere gaan ter plaatse opzoek naar een geschikte stalling.

Mocht je na het lezen van deze blog ook geïnteresseerd zijn om jou caravan of vouwwagen te stallen in Spanje, ga dan naar onze website NL-Parking.nl voor alle informatie of stuur een mail naar info@NL-Parking.nl voor al je vragen.

"Home Is Wherever You Park It"