Dagtrip naar Sitges

09-05-2017

Een sfeervol oud stadje aan de kust 30 kilometer ten zuiden van Barcelona. Een stadje met veel kleine straatjes waar je heerlijk kunt eten en drinken. Je vind hier geen grote merkwinkels maar wel hele leuke kleine lokale winkeltjes.

Deze plaats aan de kust is niet zo heel bekend onder het grote publiek, toch is Sitges zeker het bezoeken waard. Sommige mensen zullen het misschien kennen doordat er verschillende FC Barcelona spelers wonen of hebben gewoond. Denk daarbij ook aan onze eigen Louis van Gaal en de broers Frank en Ronald de Boer in hun tijd bij FC Barcelona

Ook Sitges is een geliefde vakantie plek onder de homo gemeenschap van Europa en die sinds 2010 elk jaar in Juni een Gay Parade houden. Mede hierdoor is Sitges een flamboyante plaats en het publiek zeer gemeleerd. Het is dan ook zien en gezien worden. Maar ook als hetero kan je je hier prima vermaken. Sitges is ook heel populair bij de Spaanse gezinnen die in het weekend hier naar toe komen om aan de drukte van de stad te ontsnappen en samen met het gezin, familie en vrienden te ontspannen. De kustplaats bied een mooi groot strand en er zijn genoeg restaurantjes en terrasje voor een hapje en drankje. Ook het wandelen door de oude kleine straatjes kan heel ontspannend zijn en er valt genoeg moois te zien.

En over drank gesproken, wat bijna niemand weet is dat Sitges ook de geboorte plaats is van de grondlegger van "Bacardi" rum. Facundo Bacardi Massó emigreerde naar Cuba en trouwde daar een rijke franse. Na vele tegenslagen deed Facundo Bacardi een poging om Rum te destilleren, dit

was in eerste instantie een drank van slechte kwaliteit. Toch heeft hij met veel moeite de eerste Witte rum van de wereld kunnen maken.

Het kenmerkende logo van Bacardi, de vleermuis, is ontstaan door dat mevrouw Bacardi vleermuizen ontdekten in distilleerderij. Zij gaf de suggestie om die dan te gebruiken als symbool van hun rum.

Het beeld van Bacardi vind je op de boulevard recht tegen over het straatje waar alle barretjes naast elkaar zitten,Calle de Pecado, vrij vertaald de straat der zonde.

Dit is in een notendop het verhaal over het ontstaan van Bacardi, maar wil je het hele verhaal en de complete geschiedenis weten, dan moet je zeker een bezoekje brengen aan Casa Bacardi in Sitges. Wat ook leuk is is dat er naast het museum een lounge bar met terras is waar uiteraard alle Bacardi producten geproefd kunnen worden.

Sitges is met de auto te bereiken via de tol-vrije route C-32. Maar wil je helemaal de toeristische route doen dan kan je de via de C-31 langs de kust rijden. Dit duurt misschien iets langer maar is zeker de moeite waard. Ook heeft Sitges een treinstation waardoor het ook met openbaar vervoer goed te doen is.

"Let's go find some beautiful place, and get lost"