Internet tijdens de vakantie

13-08-2017

Er is natuurlijk al heel veel gezegd en geschreven over de internet kosten in het buitenland. Per 1 juli zijn alle providers gestopt met het roamen in het buitenland en de daarbij behorende alle extra kosten. Dat ze dat veranderd hebben is natuurlijk super goed nieuws. We hoeven niet meer bang te zijn voor een hoge rekening na onze heerlijk vakantie in het buitenland.

Hoewel ik in Nederland prima uitkom met mijn internet bundel van 1.5 gb valt het, in mijn geval in Spanje, toch wel tegen. We vergeten voor het gemak even dat we thuis voor 70-80 % ergens op de wifi zitten en onze internet bundel dan niet gebruiken.

Hoe anders is dat op vakantie? Juist doordat we dezelfde kosten hebben gaan we ook meer gebruik maken van het internet. Denk aan de appjes versturen, toch een extra filmpje of foto sturen en bekijken, social media bijhouden. We gaan eigenlijk lekker op dezelfde voet door als thuis en gaan dus in een rap tempo door de mb's heen.

Hoe kunnen we dan toch voordelig blijven internetten? Uiteraard kunnen we bij de receptie van de camping of hotel de wifi code vragen. Echter laat de kwaliteit vaak te wensen over en daar worden wij Nederlanders niet echt vrolijk van.

Als tweede optie kunnen we extra data bijkopen bij onze provider. Im mijn geval is dat T-mobile, hoewel ik zeer tevreden ben vind ik een extra data bundel van 1000 mb voor €7,50 wel wat prijzig. Mijn derde en laatste optie vind ik dan nog steeds de voordeligste....je eigen Mifi.

Een MIFI is een klein kastje waar je een prepaid datakaartje in kan doen en op die manier je eigen wifi hotspot kan maken. Een Mifi kan je online kopen bij diversen online shops maar ook de mediamarkt verkoopt deze kastjes. Bij de Carrefour in Spanje vind je vaak de verschillende providers naast elkaar waar je zo een prepaid data kaart kan kopen. Ik heb die van Orange gekocht en betaalde daar €15,00 voor 6 gb! Veel voordeliger dan een mb aanvuller van mijn eigen provider.

De voordelen van een Mifi zijn legio, je kan verschillende apparaten tegelijk koppelen, het signaal is veel sterker dn die op de camping, je kan hem desgewenst meenemen in de auto wanneer je op pad gaat, maar vooral je internet kosten blijven binnen de perken en betaalbaar! Wel zo fijn want een vakantie is vaak al duur genoeg. En wanneer de mb's op zijn kan je die online weer aanvullen.

" Wherever You Go, Stay In Touch"