Klooster met spectaculair uitzicht!

17-09-2017

Ermita Mare De Deu De La Roca - Een klooster met spectaculair uitzicht

Deze keer neem ik je mee op een uitstapje dat bestaat uit cultuur, ontspanning, rust en een spectaculair uitzicht.Een klooster gebouwd op de rode rotsen van Montroig. Om bij Ermita Mare De Deu De La Roca te komen moeten we eerst met de auto een rit maken door de bergen.

De route er naar toe trakteert ons al op fantastische mooie uitzichten. Gelukkig rijden we niet veel langs hele diepe ravijnen maar lijkt het meer op een bos rit. Toch is het een beste klim met uiteindelijke een stijging van 8%.. Maar eerlijk is eerlijk de rit er naartoe is zeker al de moeite waard.

Eenmaal boven gekomen is er voldoende parkeerruimte en vallen gelijk de enorme rode rotsen op. Wat ook op valt dat hier geen massatoerisme is, het heeft dus ook wel iets rustgevend. We besluiten om eerst een wandeling verder naar boven te maken op 1 van de rode rotsen. Er is een redelijk pad en op diversen plekken zijn er zelfs wat traptreden uitgebeiteld en er is voldoende houvast. Hierdoor is het prima te doen voor kinderen en de minder ervaren wandelaars onder ons. Wat wel belangrijk is, is om niet op slippers te gaan. De stenen op het pad zijn glad of liggen los. Wandelschoenen is ook niet echt nodig als je die niet hebt maar een stel goede gympen of sneakers is zeker aan te raden.

Wanneer we dan naar de gebouwen en het kerkje gaan lopen we om een berg heen en natuurlijk weer een stukje omhoog. Hier is een binnenplaats waar je koffie, frisdrank en ijs kunt kopen, en natuurlijk even genieten van het nu al mooie uitzicht. Ook is er een restaurant maar die was helaas dicht tijdens ons bezoek dus kan ik daar niet veel over vertellen.

Aan de binnenplaats staat het kleine kerkje. Ga daar zeker naar binnen en vergeet vooral niet om 1 of 2 euro in de automaat naast de deur te doen, want daarmee wordt de kerk helemaal verlicht van binnen. En dat ziet er zeker veel mooier uit dan in het schemerlicht. Het mooi en goed onderhouden kerkje lijkt wel het decor van een film zo mooi en rustgevend met zijn hoge gewelfde plafond in wit en pastel roze. Ga even zitten in een van de kerkbanken en neem al het moois in je op.

Na ons moment van rust en bezinning zijn we naar buiten gegaan om tussen de gebouwen door naar boven te lopen. Daar wacht ons een fantastisch panoramische uitzicht. De landerijen van Montroig liggen onder je en in de verte de kust en blauwe zee die je kunt zien vanaf Cap de Salou tot aan Miami Platje. Dit is een plek waar schitterende foto's gemaakt kunnen worden.

Wanneer je niet een hele dag op pad wilt gaan maar wel iets wilt zien dan is Ermita Mare De Deu De La Roca zeker de moeite waard. Het is vanaf Cambrils ongeveer 20 minuutjes rijden. Zoek wel een dag uit waarop het redelijk helder weer is, want dan heb je de mooiste vergezichten. De locatie van Ermita Mare De Deu De La Roca: vind je hier

"Old Places Have Soul, Go Explore"