Shoppen en Tapas in Reus

31-08-2017

Het stadje Reus word vaak onderschat en overgeslagen bij de vakantie uitstapjes, en dat is zo jammer. Reus heeft namenlijk zoveel te bieden en ik hoop jou met deze blog  enthousiast genoeg te kunnen maken om ook daar is een dagje naar toe te gaan. Reus is echt de moeite waard.

Vaak wordt deze plaats onderschat en overgeslagen op de toeristisch vakantie uitstapjes.Velen, waaronder ook Spanjaarden, weten niet dat Reus de geboorte plaats is van de beroemde architect Gaudi. Er word voor het gemak altijd maar aangenomen dat dit Barcelona is. Dit is natuurlijk niet helemaal vreemd want daar zijn ook de grootste en beroemdste objecten van Gaudi te vinden.

Gaudi werd gezien als grondlegger van de Jugendstil en Art Nouveau en er is dan ook een echte Gaudi route in Reus. Meer informatie over deze en andere routes vind je bij de Tourist Office.

Ook het interactieve Gaudi Museum midden in het centrum over zijn leven en werk, is zeker een bezoekje waard.

Reus is ook een prima winkelstad. In de hoofdstraat vind je de bekende en iets minder bekende merken winkels, maar ook kleine individuele boetiekjes of kleinere winkeltjes met snuisterijen zijn er volop te vinden. En het pas geopende winkelcentrum La Fira is zeker de moeite waard voor elke shop liefhebber. Hier vind je o.a. de Bershka, H&M, Zara, Stradivarius, Jack & Jones en vele andere merken. Kortom voor ieder wat wils.

En wanneer je genoeg winkels in bent geweest, en voldoende cultuur gesnoven hebt, is het tijd om heerlijk op een van de terrasjes neer te strijken voor een koel drankje. Want terrassen zijn er genoeg te vinden in Reus.

Wanneer je voldoende uitgerust bent, loop dan toch nog even een paar straatjes in en ga naar een van de vele Spaanse tapas restaurantjes. De keuze is enorm in koude en warme tapas, en het ziet er niet alleen lekker uit, het smaakt ook allemaal heerlijk. En voor de prijs van tussen de €1,50 - €2,00 per stuk hoef je het niet te laten, en kan je je buik behoorlijk rond eten. Een laatste maar zeker niet onbelangrijke tip,: ga niet voor 20:00 uur op zoek naar een tapas restaurant! De meeste keukens gaan pas rond die tijd open. De restaurantjes die eerder open zijn, zijn meestal wat meer op toeristen gericht en missen dan ook vaak het authentieke van de Spaanse Tapas. Dus wil je echt lekker Spaans eten, eet waar de locals eten.

" But man does not create.......he discovers. -Gaudi- "