Veelzijdig Tarragona

31-05-2017

Omdat stedentrips op dit moment super populair zijn ga ik mijn ervaring met jullie delen over de veelzijdigheid van Tarragona. Tarragona heeft zoveel te bieden dat het zeker een goede bestemming is voor een stedentrip of een dagtrip. Ook de bereikbaarheid met het openbaar vervoer is prima. Vanaf het centraal station van Barcelona , Barcelona Sants, rijd je voor € 7,00 pp. met de trein in ongeveer een uurtje naar Tarragona.

We beginnen op Plaça de Corsini. een pleintje met rondom een paar terrasjes van koffiehuizen en een bakkertje. Onder het plein is een 3-laags parkeer garage waar je voor 24 uur kan parkeren voor €14,-. Ook aan het plein gelegen is een grote " Mercat Central" oftewel een mooie food market met heerlijke verse groentes, fruit, vis, zoetwaren en natuurlijk de overheerlijke Spaanse worsten en ham. Je kan hier ook zitten en wat eten of drinken. Maar het bekijken van al dat lekkers is een waar genot voor al je zintuigen.

De Rambla Nova is een brede straat met in het midden een wandelpromenade die, wanneer je naar het einde loopt, een heel mooi uitzicht biedt over het strand, zee en de haven van Tarragona.Dit wandelgebied word ook wel de Balcó del Mediterrani. Het is een soort vestiging muur waar je heerlijk kan wandelen en dan bij het amfitheater van Tarragona uitkomt. Dit is 1 van de mooie romeinse overblijfselen die de stad te bieden heeft. Er zijn nog de Kathedraal, het Romeinse Circus en de oude Bibliotheek. Allemaal zeer de moeite waard om een beetje Romeinse cultuur op te snuiven.

Ook in de vele kleine straatjes van de stad zie je de Romeinse invloeden terug in bijvoorbeeld de gevels, poortjes en ook de bestrating is vaak een waar kunstwerk. Door al het lopen bieden de vele gezellige pleintjes een mooie gelegenheid om op één van de terrasjes neer te strijken voor een hapje of een drankje. Op tripadvisor vind je diversen authentiek Spaanse restaurants die de stad te bieden heeft. Maar ook de internationale keuken is vertegenwoordigd.

Wanneer je genoeg cultuur gezien hebt en nog even wat geld wilt uitgeven kan je ook prima in Tarragona terecht. Aan de Rambla Nova vind je een aantal bekende winkels zoals Apple, Adidas, Mango en Desiqual. Meer de stad in vind je de kleinere boetiekjes en winkeltjes die lokale snuisterijen verkopen. Maar de echte shop liefhebber mag een bezoek aan Parc Central niet overslaan. Hier vind je 120 winkels variërend van de H&M, Zara, Pull&Bear, maar ook de Adidas, Footlocker, Kiko, Phonehouse....eigenlijk teveel om op te noemen en zeker een bezoekje waard.

En als je dan nog wat tijd over heb om te relaxen is een bezoekje aan het mooie lange strand van Tarragona zeer de moeite waard. Even lekker uitwaaien of afkoelen in de heerlijke blauwe zee om je stedentrip mee af te sluiten.

"Travel the World, And breathe the air of new places"