Vliegen naar de Costa Dorada

30-03-2017

De bestemming is er, en nu komt misschien wel het moeilijkste om te kiezen: wordt het dit jaar weer met de auto over al die hobbelige weggetjes rijden naar de Costa Dorada of kies je er toch voor om ultiem uitgerust op plaats van bestemming aan te komen? Vliegen naar de Costa Dorada kan via verschillende manieren die ik je hier allemaal stuk voor stuk zal uitleggen.

AMS Amsterdam Schiphol -> BCN Barcelona El Prat
Vliegen vanaf de grootste luchthaven van Nederland, Amsterdam Schiphol, naar Barcelona El Prat Airport is een makkelijke optie, maar vaak niet de goedkoopste. Schiphol is makkelijk te bereiken voor bijna iedereen in Nederland, de Costa Dorada daarentegen vanuit Barcelona minder. Officieel ligt de Barcelona niet in de Costa Dorada en is dus ook te bereiken vanaf pas ruim een uur. Verder is Schiphol natuurlijk wel een enorm mooie luchthaven met een ruim assortiment aan winkels, restaurants en lounges, hetzelfde geldt uiteraard voor Barcelona Airport. Keuze is er wel wanneer je AMS-BCN vliegt. De meeste directe vluchten op deze lijn worden aangeboden door Transavia, KLM, Vueling, Iberia en British Airways. Gemiddeld ben je voor zo'n vliegticket in het hoogseizoen op deze manier tussen de 190-250 euro kwijt. (excl. ruimbagage!)

RTM Rotterdam The Hague Airport / EIN Eindhoven Airport-> BCN Barcelona ElPrat
Vliegen vanaf Rotterdam of Eindhoven naar Barcelona El Prat is vaak al een goedkopere optie dan vliegen vanaf Schiphol maar is nog steeds niet de meest praktische als je het mij vraagt. Je rijdt nog steeds ruim een uur om eindelijk in de mooie Costa Dorada te komen, wat toch nog best wel lang is. Om voor Rotterdam of Eindhoven te kiezen en niet voor Amsterdam zal voornamelijk om de reistijd zijn, voor een deel van Nederland zijn Rotterdam en Eindhoven nou eenmaal makkelijker te bereiken dan Amsterdam. Ook zijn beide luchthavens een stuk kleiner dan Schiphol, wat het voor sommigen juist prettig maakt omdat het dan minder druk is bij bijvoorbeeld de douane. De meeste directe vluchten op deze lijn worden aangeboden door Iberia, Transavia en Vueling. De prijzen voor een vliegticket in het hoogseizoen op deze lijnen lopen erg uiteen, de ene retour scoor je al voor een prijs tussen de 170-220 euro, echter zijn er ook tickets rond de 250 euro.

EIN Eindhoven Airport -> REU Reus Airport
Wanneer ik zelf naar de Costa Dorada vlieg, vlieg ik vaak via deze route, het is de makkelijkste en vaak de goedkoopste. Eindhoven Airport is een mooie kleine luchthaven waar je snel doorheen bent, precies hetzelfde geldt ook voor Reus Airport. Eerlijk is eerlijk, niemand heeft zin om lang te wachten voor de douane. Het nadeel is dan wel dat er ook minder winkels, restaurants en lounges zijn op beide luchthavens. De enige aanbieder voor een directe vlucht op deze lijn is Ryanair, een prima vliegtuigmaatschappij als ik uit ervaring spreek. Retour kun je al vliegen in het hoogseizoen voor een prijs van rond de 160 euro, maar hoe eerder je boekt, hoe goedkoper de ticket is. Op deze manier kun je echt super goedkope tickets krijgen van ongeveer 120 euro.

''Good Things Come To Those Who Book Flights''