Waarom de Costa Dorada?

04-04-2017

Na 2 jaar gekampeerd te hebben in zuid Frankrijk hadden wij besloten om door te reizen naar het noorden van Spanje. We hadden een camping geboekt in het plaatsje Sant Pere Pescador, een klein plaatsje en ongeveer een uurtje van de Spaanse grens. De camping l'amfora was een topper! Aan het strand, mooi zwembad, goed gevulde campingwinkel en een goede uitvals basis naar Rosas of Girona. Ook voor de kinderen was er voldoende te doen. Onze caravan lieten we vanaf dat moment in een plaatselijke stalling staan en daar was het ook dat we onze speedboot zagen. Ideale combi dus, camping aan het strand en de boot in de plaatselijke haven.

Het nadeel echter van noord Spanje, althans dat vonden wij, is het onstuimiger weer. Hoewel het over het algemeen een heerlijk warm en zonnig klimaat is is het er wel wat onstuimiger. Dan bedoel ik dat er soms dagen waren dat de wind uit de verkeerde hoek kwam en je compleet gezandstraald werd op het strand. Je kon dan echt niet meer lekker liggen. Gevolg was dat het zwembad overvol werd. Ook met varen waren we regelmatig overvallen van het snel veranderende weer.

Vrienden van ons stonden al een paar jaar bij Salou op de camping en hun ervaring was dat het weer veel standvastiger was. Dat deed ons besluiten om het jaar daarop de caravan en boot , met behulp van vrienden, meer naar het zuiden te verplaatsen.

Daar vonden we een camping direct aan het strand en de boot kon voor anker aan de boei blijven liggen. Hoe heerlijk is dat! En zoals gezegd, waar het allemaal om begonnen was, was het weer. Inderdaad ook hier hebben we wel is wind of regen, maar de buien zijn ook weer redelijk snel weg en het is ons nog niet voorgekomen dat we het strand moesten verlaten omdat we gezandstraald werden. Kortom voor ons een prima maar vooral stabiel klimaat.

Maar dat is niet het enige voordeel van de Costa Dorada vinden wij. Het is bijvoorbeeld een prima uitvalsbasis naar leuke steden zoals Barcalona, Tarragona en het iets minder bekende Reus. Er is genoeg vertier voor jong en oud wat betreft uitgaan, waterparken, outdoor activiteiten, en mooie stranden. Maar ook de bereikbaarheid met de auto is goed te doen, en het goedkope vliegen wint steeds meer terrein, ook onder de kampeerders. En met de 2 vliegvelden van Barcelona en Reus heb je nog keus ook. Al deze punten gaan wij in de aankomende weken wat uitgebreider beschrijven om misschien ook jou enthousiast te maken voor de Costa Dorada!

"The Tans Will Fade, But The Memories Last Forever"